www.kuuntelevapuhelin.fi

Perustietoa

>Etusivu
>Perustietoa
>Laatukriteerit
>Historia
>Kiinnostaako vapaaehtoistyö?
>Pääkaupunkiseudun puhelinauttajat
>Yhteistyökumppanit
>Linkkejä

Kuunteleva puhelin - Hyvän mielen auttamistyötä

Kuunteleva puhelin kuuntelee ja tukee erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä silloin kun yksin selviäminen tuntuu vaikealta. Päivystys aloitti kaksivuotisena projektina vuonna 1997 ja on nykyisin merkittävä osa Helmin vakiintunutta toimintaa. Vapaaehtoisvoimin päivystys on toteutunut vuodesta 2004. Kuunteleva puhelin on vakiinnuttanut oman paikkansa puhelinauttajana.

Kuunteleva puhelin päivystystää perjantaisin klo 16-20, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-18 vuoden ympäri. Toiminnan mahdollistaa suuri joukko vapaaehtoisia puhelinpäivystäjiä sekä taloudellinen tuki Raha-automaattiyhdistykseltä, Helsingin kaupungilta ja Viola Ranin-säätiöltä. Päivystäjiä koulutetaan jatkuvasti toimintaan mukaan. Koulutukseen hakeudutaan mm. lehti-ilmoitusten kautta ja kaikki hakijat haastatellaan. Päivystäjät perehtyvät luentojen ja harjoitusten avulla miten kohdataan soittaja. Yhdistys järjestää vapaaehtoisille lisäksi täydennyskoulutusta, työnohjausta ja virkistystoimintaa.

Kuunteleva puhelin kuuluu Pääkaupunkiseudun puhelinauttajiin ja on sitoutunut yhteisiin toimintatapoihin. Kaikki puhelinkeskustelut perustuvat nimettömyyteen, luottamuksellisuuteen ja soittajan kunnioittamiseen. Soittaja määrittelee keskustelun aiheen. Usein teemana on yksinäisyys ja kokemus elämän laadun heikkenemisestä.

Kuunteleva puhelin päivystää numerossa (09) 8689 0727. Puhelinpäivystys pe klo 16-20, la-su klo 10-18. Ei käyntipäivystystä, yhteydenotot vain puhelimitse.

Lue myös HELMI-lehden juttu kymmenvuotiaasta puhelinpäivystyksestä (2/2007)

Vapaaehtoistoiminta

Kuuntelevan puhelimen vapaaehtoistyön periaatteisiin katsotaan kuuluvaksi mm. vastavuoroisuus, yhteinen ilo, tasa-arvoisuus, vapaaehtoisuus, palkattomuus, ei-ammattimaisuus sekä luottamuksellisuus. Kyseessä on pakottamaton toiminta, jota tehdään toisten ihmisten tai yhteisön eduksi. Meillä vapaaehtoistoimija nähdään yhteistyökumppanina, jonka tulee olla vaitiolovelvollinen, puolueeton ja vastuuntuntoinen ja hänen tulee saada toimintaansa tukea ja rohkaisua.

Koulutamme lisää vapaaehtoisia päivystäjiä. Jos olet kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta, lue lisää

TASKUSSA
Olet minun taskuni, turvani
sinne piiloudun
siellä saan tuntea kätesi lämmön, rakkauden
kurkistan sinua
hymyilet ihastuneesti
kättäsi pitelen
lujasti puristat
etkä tahtoisi päästää irti

Tanja

Puhelinpäivystäjien oma sivu

(Päästäksesi tästä linkistä tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan.)

Palautetta puhelinpäivystykseen

Lähetä tästä sähköpostia
HUOM! Kuunteleva puhelin ei vastaa sähköposteihin

Voit myös lähettää postia osoitteella:
HELMI ry / Kuunteleva puhelin
PL 32
00241 Helsinki